Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Рок група Рибља чорба представила је на почетку 2022. године неке од песама које би требало да се нађу на предстојећем још неименованом албуму, првом који ће објавити након смрти басисте Мише Алексића.

Фронтмен Бора Ђорђевић и остали чланови Чорбе у београдском студију пуштали су екипи Спутњика Србија премијерно снимке неколико песама рађених за нови албум који је првобитно требало да носи назив “Данс макабр (Плес смрти)” или “Смрт у десет лекција”.

“Одустао сам да се помиње смрт, иако је албум тежак и црн као и време у коме живимо”, рекао је Ђорђевић додајући да би се ново издање Чорбе могло звати “Две гитаре”, према песми за коју је Алексић радио музику.

“Две гитаре” је чврста рок ствар у којој Ђорђевић у стиховима помиње Плави воз, конзилијум и Љубљану, чиме призива сећање на болест и смрт Јосипа Броза Тита.

У остатку песме Ђорђевић је врло личан кад помиње своје место рођења и тренутног боравка: “Моје тело пошљите у Чачак у Србију, у Љубљани оставити срце, да буде ту”.

“Написао сам црн текст, послао Миши коме се то допало и он је компоновао (музику)”, напоменуо је Ђорђевић, који се на Спутњиковом јутјуб каналу може чути како певањем прати снимке песама пуштених у студију.

Песма је изведена уживо на великом концерту Рибље чорбе 16. августа 2021. године на Ташмајдану, на концерту посвећеном суоснивачу бенда Алексићу (1953-2020), који је преминуо од последица ковид-19.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here