Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да су мере забране и ограничења кретања у оквиру ванредног стања донете како би се заштитили старији суграђани и избегли велики скупови људи.

Стефановић je синоћ на Радио-телевизији Србије (РТС) нагласио да ће контрола поштовања ових мера бити ригорозна.

Влада је, како је подсетио, увела забрану кретања за све грађане у периоду од 20 часова до 5 часова ујутро, као и апсолутну забрану кретања – у руралним и подручјима са мање од 5.000 становника за старије од 70 година, а у градовима за старије од 65 година.

Он је објаснио да се забраном кретања за све грађане постиже да у оно време када се људи највише окупљају, у вечерњим часовима, они крену својим кућама, јер се овом мером суштински већ од 19 часова смањује концентрација људи.

Стефановић је поновио да ће МУП контролисати испуњеност мера и да ће контрола бити веома ригорозна, при чему ће свако ко буде прекршио бити кривично одговоран.

Министар је упозорио на то да за сада нема довољно дисциплине, наводећи да је извршена контрола 7.607 људи којима је наређена самоизолација, од којих 1.650 није поштовало мере.

Против оних који се не придржавају мера, биће одмах написана кривична пријава и послата на кућне адресе, а кривични поступци следе када тужиоци буду сматрали да треба, нагласио је Стефановић, и додао да ће људима ван станова бити одмах писана кривична пријава и биће спровођени кућама.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here