Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић рекао је, на конференцији за новинаре, да је у Републици Српској регистровано седам нових случајева коронавируса, чиме је укупан број заражених достигао 121.

Шеранић је на конференцији за новинаре рекао да је у протекла 24 сата извршено 75 тестирања на коронавирус, од чега је седам позитивних.

“У питању су четири мушкарца и три жене. Двије жене су млађе, а једна средње животне доби, док су три мушкарца средње и један млађе животне доби”, навео је Шеранић.

“Када је ријеч о особама за које је утврђено да су позитивне на коронавирус, три су из Козарске Дубице, двије из Градишке, те по једна из Бањалуке и Добоја. Све особе су у кућној изолацији или су у карантину”, додао је Шеранић.

Шеранић је прецизирао да је код два случаја из Козарске Дубице и код особе из Бањалуке реч о породичним контактима. Министар је рекао да се у Републици Српској под здравственим надзором налазе 16.443 особе, док је 1.041 изашла из надзора.

Према његовим речима, тренутно је у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци смештена 21 особа, од којих 10 чека резултате тестирања.

“Особе које су смјештене у Клиници за инфективне болести имају средње тешку до тешку клиничку слику. Под здравственим надзором се налазе 16.443 особе, док је из надзора изашла 1.041 особа”, рекао је Шеранић.

Навео је да су вршена тестирања и људи смештених у карантин у Градишци и Шамцу.

“Тестирањем је обухваћена 31 особа из карантина у Градишци и све су биле негативне на  коронавирус”, додао је Шеранић.

Шеранић је рекао да ће лица из карантина која имају негативан налаз бити упућена у карантине у локалним заједницама гдје ће у наредних 14 дана бити праћено њихово стање.

Особе са позитивним налазом биће упућене у карантински смјештај гдје се налазе позитивне особе, као што је Студентски центар у Бањалуци којем ће гравитирати особе са подручја од Добоја до Новог Града. Особе из другог дијела Српске биће упућиване у карантински смјештај у Ђачки дом у Бијељини, навео је Шернић.

Министар здравља Српске је рекао да је од јуче у карантин у Бањалуци, у Студентском центру “Никола Тесла”, смештено 20 особа.

“Узета су 24 бриса од директних контаката из њихових породица и данас настављамо те активности у Бањалуци и околним мјестима”, закључио је Шеранић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here