Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је данас да ће, због тренутне епидемијске ситуације, Кризни штаб за сузбијање заразне болести COVID-19 размотрити потребу за другачијом организацијом образовно-васпитног рада у основним и средњим школама.

Ружић је објаснио да се образовно-васпитни рад у школама организује у складу са календаром образовно-васпитног рада, који предвиђа јесењи распуст за ученике основних школа од 11. до 13. новембра.

Према календару, први радни дан за основце требало би да буде 16. новембар, указао је он и напоменуо да, с друге стране, календаром није предвиђен јесењи распуст за ученике средњих школа, као ни за основне и средње школе на територији АП Војводине.

Настава у школама биће организована у најбољем интересу ученика и запослених, поручио је он и нагласио да је у овој ситуацији најважнији задатак безбедност и заштита здравља ученика, студената и запослених у образовно-васпитним установама.

Према његовој оцени, образовни систем је, поред здравственог, под највећим оптерећењем и просветни радници су показали висок ниво професионализма и одговорности у примени утврђених мера заштите током епидемије.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here