Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Премијери Румуније, Бугарске и Грчке упутиће Ангели Меркел и Емануелу Макрону заједничко писмо подршке Србији на европском путу. То је вечерас у Букурешту новинарима пренео председник Александар Вучић, након састанка балканске четворке.

Александар Вучић је изразио задовољство чињеницом да Србија и те три земље, све три чланице ЕУ, тако тесно сарађују, а да иза суседа Србије стоји огромна територија, са великим бројем становника.

“Вишеградска група је већа и значајнија од нас, али ово може да буде, како је рекао Алексис Ципрас – Б 4. Ми у групи, заједно, много смо снажнији, него појединачно и наш глас се далеко више и снажније чује. Мислим да то сви и те како добро разумеју”, рекао је Вучић.

Подсетио је да се Румунија буквално “тукла” и борила за Србију у Интерполу.

“Гласно су се борили за Србију и хвала им на томе”, подвукао је председник и додао да у Румунији постоји изрека да им непријатељи у прошлости једино нису били Црно море и Србија.

“Верујем да ће у будућности, бар што се тога тиче, остати исто”, подвукао је Вучић који се вечерас састао са румунском премијерком.

Председник Србије данас је учествовао на квадрилатерали у Букурешту са премијерима Румуније, Грчке и Бугарске.

Лидери четири земље учеснице квадрилатерале потписали су Букурештанску декларацију.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here