Mesto za reklamu
  1. 12. 2020.

Руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Спутњик V) и „ЕпиВакКорона“ показују високу ефикасност и сигурност, изјавила је потпредседница руске владе Татјана Голикова. Она је оповргла тврдње неких западних медија да су руски подаци о броју нових оболелих и смртних случајева непоуздани.

„До данас су две руске вакцине регистроване и пролазе клиничка испитивања. То су вакцина ‘Спутњик Ве’, коју је развио Научни центар ‘Гамалеја’ руског Министарства здравља и вакцина ‘ЕпиВакКорона’ центра ‘Вектор’ (Роспотребнадзора). У току клиничких испитивања обе вакцине су показале високу ефикасност и сигурност“, рекла је Голикова.

Она је навела да се на основу динамике епидемијског процеса у Русији може са опрезом рећи да је наступио процес успоравања ширења нове инфекције вируса корона.

Потпредседница руске владе је негирала извештаје страних медија да су статистички подаци о вирусу корона у Русији непоуздани.

„И на пролеће и сада неки страни, уважени медији, који раде на територији Русије кажу да су статистике о броју нових случајева и смртности у Русији непоуздане. Они наводе да руски званични органи, укључујући оперативни штаб, ‘Росстат’,објављују различите статистике и тиме фалсификују податке. Желим да кажем да су подаци оперативног штаба и подаци ‘Росстата’ поуздани“, рекла је Голикова.

Подсетимо, вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету.

Русија има још једну регистровану вакцину „ЕпиВакКорона“ центра „Вектор“, а у припреми је и трећа.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here