Mesto za reklamu

12.02.2020.

Руски филм „Хотел Београд“, у коме главну улогу игра Милош Биковић, а сниман је у Србији, биће премијерно приказан 5. марта. Сада се први пут појавио трејлер овог филма, за који Биковић каже да у њему главне улоге играју Београд и Србија.

Биковић у овом филму глуми Павела Аркадијевича Пашу, власника хотела са пет звездица у Београду који је добио у наследство од тетке, али и срцеломца. Паша упада у невоље када поквари милионски посао мафијашком босу. Да би отплатио дуг, Паша мора да се ожени мафијашевом ћерком. Док се припрема свадба, Паша у Београду среће своју некадашњу љубав из Русије Дашу.

Како је рекао редитељ Константин Статски, филм је сниман у Србији, углавном у Београду и Новом Саду, али је на њега највећи утисак остало село у Неготинској крајини, у којем су такође снимали.

„Пронашли смо нетакнуто, уникатно село, које се није мењало деценијама. Мештани села су статирали, али су нас и невероватно угостили, стално нас нудећи ракијом и вином“, казао је Статски.

Поред Биковића, у филму играју и Дијана Пожарска, Борис Дергачов, Александра Кузенкина, Миодраг Радоњић, Јелисавета Теодосић, Љубомир Бандовић… Поред главне улоге, Милош Биковић је и продуцент филма, а сценарио су радили аутори који стоје иза серија „Кухиња“ и „Хотел Елеон“.

„Хтели смо да направимо колоритни, смешан и филм луд у позитивном смислу, са призвуком филмова Емира Кустурице. ’Хотел Београд‘ је једна романтична прича. Са радошћу позивам све гледаоце на путовање по Србији“, рекао је сценариста Виталиј Шљапо.

Милош Биковић је на свом Твитер налогу поделио трејлер за овај филм и написао „с поносом представљамо филм у коме главне улоге тумаче Београд и Србија“.

​„Сви моји пријатељи из других земаља, који су некад били у Србији, увек су се враћали. Веома ми је драго што моја отаџбина тако привлачи људе својом атмосфером, музиком, културом. Због тога сам предложио продуцентима да снимају филм у Београду. Потрудили смо се да забележимо све лепоте Србије и њено гостопримство. Надам се да ће гледаоци, када погледају ’Хотел Београд‘, пожелети да посете Србију“, рекао је Милош Биковић и додао да је било задовољство сарађивати са Дијаном Пожарском, која глуми Дашу.

Пожарска је рекла да је „Београд предиван град, веома пријатан и леп“.

„Било нам је задовољство да тамо снимамо. Срби су веома дружељубив и гостопримљив народ. Снимање је прошло у прелепој атмосфери, све је било веома ведро, са пуно локалног колорита. Надам се да ће и гледаоци проникнути у све те лепоте“, казала је глумица и додала да јој се посебно свидео Земун.

Биковић на премијери филма „Лед 2“

Иначе, Милош Биковић је у Москви присуствовао светској премијери филма „Лед 2“, у којем игра једну од улога. На специјалној затвореној пројекцији била је и његова бивша девојка Аглаја Тарасова, па су медији очекивали да их сликају заједно, али се то није догодило.

Током пројекције огласио се противпожарни аларм у биоскопу, због чега су гости морали да буду евакуисани, укључујући и глумце. Испоставило се да је у питању мали пожар, али званице нису одгледале филм до краја.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here