Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Лидер Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да је Савез за Србију (СзС), чији је он председавајући, заједнички прогласио бојкот избора.

“Од овог дана, за нас је апсолутно неприхватљиво учествовање на било каквим изборима”, рекао је Обрадовић на конференцији за штампу и оценио да власт није показала спремност да наредни избори буду фер и поштени, а да они у СзС остају верни Споразуму са народом.

Он је подсетио да је међу циљевима СзС наведено да ће се борити за поштене изборе као и да је у децембру месецу потписан Заједнички споразум опозиције за спровођење слободних и поштених избора.

“Потпуно сам уверен да ће и остале колеге из опозиције као и Покрет слободних грађана (ПСГ) прогласити бојкот избора”, навео је Обрадовић.

Он је изјавио да је пред СзС велика борба као и да им је план да грађанима објасне идеју бојкота.

“Морамо омасовити протесте и обићи целу Србију. Сигурно ћемо се изборити за слободне и поштене изборе”, навео је Обрадовић.

Он је поручио да настављају са пуном подршком протестима “1 од 5 милиона” и студентима који су блокирали Ректорат.

Обрадовић је објаснио да су за СзС преговори могући, али претходно власт мора испунити услове међу којима су основна два, а то су слобода медија, првенствено јавних медијских сервиса (РТС и РТВ) и промена чланова Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) и то 6 до 12 месеци пре расписивања избора.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here