Mesto za reklamu

11.04.2019.

“Фарса од избора“ у општинама на северу неће моћи да се сакрије, каже Ненад Радосављевић председник организације Народна Правда и иницијатор формирања Савеза за Србе на Косову.

Представници српске опозиције са Косова који ће, како је најављено, формирати Савез за Косово и Метохију, по угледу на Савез за Србију, рекли су да неће учествовати на ванредним изборима, заказаним за 19. мај.

Ненад Радосављевић истиче да му је потпуно јасно шта ће се у погледу најављених избора дешавати.

„Српска листа, ту своју фарсу од избора, која је направљена са договором између Тачија и Вучића неће моћи баш тако лако да сакрије него ће морати да купе највероватније неке ‘приватне Србе’ како их они сада зову, који ће им касније бити као политички противници на изборима, али ће наравно радити за њихове интересе, због тога да би приказали да је то као демократичност, а притом за неке баналне привилегије које ће после избора остварити. Наравно Српска листа ће добити изборе и то никакав проблем није“, каже он.

Радосављевић објашњава да су политичке опције са Косова виделе да је то све фарса и да су се прикључили јединој блиској политичкој опцији, а то је Савез за Србију.

„Ми смо мишљења да једино програм СЗС може да нам пружи неку гаранцију за неки бољитак у животу и егзистенцији на КиМ. Подржавајући програм СЗС, а што су они прихватили, биће реализован договором кроз формирање СЗС везано за КиМ. Како ће се тачно звати то није предмет размишљања овог тренутка, важно је да се ми окупимо, да оне јасне политичке ставове, против свега онога што ради Александар Вучић и гарнитура на власти у Србији, испољимо на најпродуктивнији начин и решимо проблеме које нам они праве већ шест или седам година, објашњава Радосављевић.

Он наглашава да ће будући оформљен Савез деловати у складу са оним како СЗС делује у Београду, ужој Србији.

“Ту су укључени сви интелектуални кругови, све политичке опције које се не слажу са политиком која је вођена шест, седам година и која нас је довела до укидања институција Републике Србије на простору КиМ и до много тога што је последњи моменат да се одбрани“ каже он.

На питање да ли ће овај Савез учествовати на неким од наредних избора он одговара:

„У ономе што СЗС има у свом програму, у једној од тачака, се јасно каже да резолуција 1244 и све оно што је везано за њу јесу окосница политичког деловања на КиМ. Ми ћемо се у складу са тим и понашати, договараћемо се о свему, нећемо бити априори, пре свега, нећемо прихватити све оно што се дешава као свршену ствар. Дефинисаћемо своје правце деловања у неком наредном периоду, као што је СЗС донео свој програм који је врло јасан, у тридесет тачака и који не може бити бољи. То што структуре власти у Београду говоре да нема програма, програм постоји, врло јасан, у коме се прецизирају ствари које се, пре свега, требају урадити да би се отклониле неправилности које је досадашњи систем, односно режим, направио за ових шест, седам година“, закључује Радосављевић.

„Српска стварност“ / Радио К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here