Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Коронавирусом је широм света заражено више од 532.000 људи, а од последица је преминуло преко 24.000. Сједињене Америчке Државе су по броју регистрованих случајева престигле Кину, у којој се живот полако враћа у нормалу.

Сједињене Америчке Државе су постале водећа земља по броју заражених Ковидом-19. Пријављено је више од 85.000 случајева, а умрло је 1.300 људи.

Председник Доналд Трамп је на Твитеру објавио да је о коронавирусу разговарао са председником Кине Си Ђинпингом и да две земље блиско сарађују на сузбијању пандемије.

“Кина је прошла много и добро разуме вирус. Блиско сарађујемо по том питању. Пуно поштовање”, написао је Трамп.

Велики број смртних случајева за последња 24 часа забележен је у Француској, чак 365. Укупно их је до сада 1.696. Према званичним подацима, у процентима у Француској је број смртних случајева порастао за 27 одсто. Међу жртвама корона вируса био је и шеснаестогодишњи младић. Заражено је укупно 29.155 људи.

У Немачкој је скоро 44.000 заражених и 267 преминулих од коронавируса.

Најмање 300 особа је умрло, а око 1.000 се отровало у Ирану покушавајући да се од коронавируса заштити индустријским алкохолом, саопштиле су власти у Техерану.

У Венецуели је забележен први смртни случај од коронавируса, саопштила је потпредседник те земље Делси Родригес. До сада је у Венецуели потврђено 107 случајева коронавируса.

Клиничко испитивање вакцине против коронавируса у Русији ће почети за пет или шест месеци, најавио је руски министар здравља Михаил Мурашко. Министар је нагласио да вакцину развија неколико институција, али и више приватних фармацеутских компанија.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here