Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

САД су данас увеле санкције десетинама појединаца и група широм Европе и Западне хемисфере  и, како се наводи, “организовану криминалну групу са севера Косова”, међу којима су и Звонко Веселиновић и његов брат и Милан Радојичић.

Како је саопштило америчко Министарство финансија, циљ данашње акције, која обележава недељу у којој се одржава Самит демократије председника Џозефа Бајдена, јесте борба против корупције повезане са транснационалним криминалом у оквиру које је означено 16 појединаца и 24 групе, преноси Ројтерс.

Америчко министарство финансија увело је данас санкције и против 13 Срба са Косова и Метохије, као и против низа предузећа повезаних са овим особама.

На листи су и бизнисмени с Космета Звонко Веселиновић, његов брат Жарко и Милан Радоичић, који је и функционер водеће Српске листе са Космета, као и још 10 појединаца који су са њима повезани и више предузећа.

Њих је, како се наводи у саопштењу, Министарство финансија оптужило да имају споразуме са политичарима “како би помогли њиховим странкама да добију изборе и дали новац њиховим кандидатима”.

Османи поздравила америчке санкције Звонку Веселиновићу

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи данас је поздравила то што су САД увеле санкције Звонку Веселиновићу.

Она је на Твитеру објавила саопштење америчког Министарства финансија о увођењу санкција појединцима и групама као и образложење за то.

“Поздрављам санкције САД Веселиновићу и његовој транснационалној организованој криминалној групи са севера Косова. Институције су у потпуности посвећене владавини права и сарађиваће са САД да би обезбедиле да наш регион не постане уточиште за такве криминалне групе”, навела је Османи на Твитеру.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here