Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Заменик председника покрета “Самоопредељење” Глаук Коњуфца каже да ће преговори о стварању нове косовске владе бити завршени у року од 10 до 14 дана.

Представници тог покрета и Демократског савеза Косова одржали су свој пети састанак радних група, након чега је речено да су две стране постигле готово стопостотни договор о темама везаним за образовање и здравство, преносе приштински медији.

Заменик председника покрета “Самоопредељење” Глаук Коњуфца је том приликом рекао да је састанак резултирао већом усклађеношћу у поређењу са свим претходним састанцима.

Претходно представници две странке разговарали су о више области.

Званичник ДСК-а Авдулах Хоти, изјавио да су суверени фонд и енергетска политика, предизборна обећања “Самоопредељења”, области о којима се још увек расправља између радних група.

Представници обе стране рекли су да су се у великој мери сложили у областима безбедности и владавине закона.

“О економском програму тек треба да се договоримо”, навео је Авдулах Хоти и додао да сагласност постоји о политици запошљавања, слободној конкуренцији, инфраструктурним пројектима и еколошким питањима.

Такође је рекао да су се договорили о структури нове владе, али да радне групе нису разговарале о формули за поделу министарских места, јер то зависи од лидера двеју странака.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here