Mesto za reklamu

09.11.2019.

Потпредседник Покрета Самоопредељење Бесник Бисљими рекао је да Српска листа, уколико жели да уђе у нову косовску владу, мора да поштује косовски устав и документује да “признаје Косово и ради у његовом најбољем интересу”, пренео је Коссев писање Индекс онлине.

“Она (Српска листа) треба да нам документује да признаје државу Косово и да ће радити на унапређењу интереса Републике Косово. Ми нећемо дозволити да на наш буџет дођу људи или групе које раде да униште своју државу. Али у овом контексту мислим да свака страна има обавезу да буде мало флексибилнија и креативнија”, рекао је Бисљими.

Он је поновио наводе о планираном увођењу реципроцитета пре доношења одлуке о укидању таксе од 100 одсто на робу из Србије и Босне и Херцеговине.

“Ако Србија није признала сертификате издате на Косову и ЕУ је сматрала да је то редовна ствар, нећемо признати сертификате које је Србија издала од 1. јануара и ЕУ не може да каже да је у случају Србије то у реду, а у случају Косова не”, рекао је Бисљими.

Он је рекао да тек када буде постојао пун реципроцитет, онда може бити речи о укидању таксе, истичучи: “То ћемо нормално урадити у координацији са међународним партнерима”.

Српска листа: Није мудро нападати Србе

Српска листа поручила је да није мудро трошити политичко време за нападе на Србе, јер је питање дана када ће морати да позову на разговор ову листу.

“Са друге стране, погледајте како су на изборима прошле партије у Приштини које су покушале да нападима на српски народ стекну јефтине политичке поене”, наводи се у саопштењу Српске листе.

Парадоксално је, како се наводи, да о поштовању некакве косовске државности Српској листи говоре чланови Самоопредељења који негирају устав тог истог “самопроглашеног Косова и његове такозване симболе”.

“Али и све обавезе које Приштина има према српском народу, како по важећим законима, тако и по важећим међународним обавезама које проистичу из Бриселских споразума”, поручују из Српске листе.

Како истичу, “Српска листа је партија саборности српског народа која се бори за његове интересе, а не да би се свидела и додворавала албанским партијама и њиховим политичким лидерима”.

“Албанци такве имају у Рашићу, Петровићу, Ради Трајковић и сличнима којима је српски народ јасно и гласно рекао шта о њима мисли, дајући им подршку у промилима”, закључују у саопштењу из Српске листе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here