Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са представницима једне од водећих глобалних фармацеутских компанија „Merck Sharp and Dohme“ (МСД).

Брнабић и представници МСД-а истакли су спремност на сарадњу, која ће се пре свега односити на промоцију имунизације, контролу малигних обољења и подршку дигитализацији здравства.

Током састанка је посебно било речи о сарадњи у контроли и дијагностици малигних болести и спремности представника МСД да пруже подршку иницијативама Владе Србије.

Представницима ове компаније представљен је и пројекат изградње БиоКампуса, који ће бити један од највећих научноистраживачких центара у Европи.

Председник МСД за Европу и Канаду Сyрил Шивер изразио је задовољство показаном спремношћу наше државе и здравственог система у борби против пандемије COVID-19.

Према његовим речима, Србија је једна од првих земаља у Европи која је својим грађанима успела да обезбеди како вакцине, тако и најсавременије иновативне терапије за лечење вирусне инфекције SАRS-CОV-2.

Наше присуство данас је потврда да признајемо ваше успехе и спремност на сарадњу, истакао је Шивер.

МСД је једна од водећих глобалних фармацеутских компанија која постоји већ 130 година у свету, а ове године обележава и 25 година рада у Србији.

Састанку у Влади Србије присуствовао је и министар здравља Златибор Лончар.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here