Mesto za reklamu
  1. 04. 2021.

Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије  Татјана Матић, извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић и извршни директор ЈП Поште Србије Небојша Марковић разговарали су на данашњем састанку о пројектима у области туризма и електронског пословања.

Матић је овом приликом најавила формирање Савета за развој и опоравак туризма, истичући да ће у фокусу рада овог тела бити одрживи развој, локалне туристичке агенције и трендови у овој области, са акцентом на значају туризма за целокупан економски развој.

Она је додала да је циљ Министарства да спроводи и програмске активности и да доноси резултате на терену, нарочито у светлу пандемијских околности које пружају прилику за развојне промене.

На састанку је било речи и о потреби анализе занатских делатности, као и о значају имплементације Закона о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од поверења у електронском пословању.

Овом приликом разматрано је решење за издавање квалификованих електронских сертификата за потпис страним држављанима, али и домаћим држављанима у иностранству, који нису у прилици да дођу у Србију или да користе доступне електронске услуге.

Будући да се тренутно у пракси врши издавање сертификата страним држављанима на основу пасоша или личне карте, констатовано је да је потребно увести и нове моделе на основу усвојених измена закона који, између осталог, предвиђа увођење идентификације на даљину.

Такође, Матић је предложила да Министарство, НАЛЕД, Еко мрежа и Туристичка организација Србије покрену пројекат Туристичке галерије, користећи расположиве капацитете простора који би имали изложбену функцију, али и функцију продавница, радионица, простора за едукацију и одржавање догађаја и манифестација које би могле да буду промовисане у филијалама ЈП Поште, наводи се у саопштењу Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here