1. 08. 2019.

Члан Савеза за Србију Јанко Веселиновић пренео је новинарима закључак консултација дела опозиције да ће исцрпети све могућности да би се дошло до слободних избора, али да је практично остало мало времена да се испуне услови да се одрже слободни и поштени избори како их опозиција види.

Бојкот избора данас није била тема, како је рекао потпредседник ДСС Дејан Шулкић.

“ДСС није донео одлуку о томе. Имамо резерву према идеји бојкота зато што треба да сагледамо шта све то подразумева и шта бојкот може да донесе”, рекао је Шулкић.

На питање када се очекује следећи састанак са представницима власти, и да ли ће бити отворен за медије све време, Веселиновић је рекао да рачуна да би он требало да се одржи у петак или суботу и да је опозиција става да би о свим договорима требало да буде обавештена јавност.

“То зависи од организатора скупа, Савез за Србију ће свој став организаторима скупа рећи”, рекао је Веселиновић.

На састанак у општини Стари град су дошли председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, лидер Двери Бошко Обрадовић, председник ДС Зоран Лутовац, Константин Самофалов из СДС, градоначелник Шапца и председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић и оснивач ЗЗС Душан Петровић, представници ДСС-а.

Такође, ту су били и Јанко Веселиновић из Савеза за Србију, представници ПСГ-а, Локалног фронта и “Не давимо Београд”, Арис Мовсесијан из Нове странке, Хана Адровић из Доста је било, као и Владимир Ђурић из Странке модерне Србије и самостални посланик Јован Јовановић.

Све њих је дочекивао је председник општине Стари град Марко Бастаћ.

Данашњи састанак дела опозиције одржан је недељу дана након разговора представника власти и дела опозиције на ФПН-у о изборним условима.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here