Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Генералне скупштине Уједињених нација Абдулом Шахидом, са којим је разменио мишљења о приоритетима у раду ове организације у наредном периоду. 

Председник Вучић је нагласио да наша земља сматра Уједињене нације најзначајнијом међународном организацијом од посебне важности за заштиту суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије и додао да у том смислу остајемо посвећени приоритетним областима деловања УН и наставку даље сарадње.

Председник је посебно истакао да Србија сматра важним теме које је председник Генералне скупштине УН Абдула Шахид означио као приоритетне током 2021. године и додао да је наша земља сагласна са оценом да je неопходно јачање мултилатерализма и улоге Уједињених нација, имајући у виду да ситуацију у свету карактеришу комплексни изазови и међусобно повезане кризе, чије је решавање могуће само налажењем заједничких одговора.

У том контексту, председник је посебно истакао да ће Србија наставити да инсистира на очувању мира и стабилности у региону.

Председник Генералне скупштине Уједињених нација Шахид је захвалио председнику Вучићу на доприносу који је Србија дала у борби против КОВИД-19, нарочито кроз донације вакцина угроженим земљама.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here