Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације Вјачеславом Володином, који је позвао српског председника да се, приликом наредне посете Москви, обрати посланицима Државне думе. Председник Вучић је рекао да је то велика част за њега, прихвативши позив да говори о односима Србије и Русије пред највишим законодавним телом Руске Федерације.

Током састанка, председник Вучић је истакао да су односи двеју земаља веома блиски, али да је неопходно радити на јачању економске сарадње.

„Србија придаје изузетан значај унапређењу свеукупних односа са Руском Федерацијом, као стратешким партнером и једним од најзначајнијих економских партнера Србије“, нагласио је председник Вучић и изразио задовољство унапређењем парламентарне сарадње, чему доприноси Споразум о сарадњи Народне скупштине Републике Србије и Државне думе Руске Федерације.

Председник Вучић је захвалио на чврстој и доследној подршци Русије територијалном интегритету и суверенитету Србије и напорима да питање Косова и Метохије буде решено мирним и дипломатским средствима, путем дијалога. Он је, такође, изразио захвалност на подршци и правовременој и одлучној осуди поновног упада јединица “косовских специјалних снага” на север Косова и Метохије и бруталног привођења Срба, чији је циљ био заплашивање српског народа на КиМ. Председник Вучић је изразио жаљење што је, приликом бруталног хапшења од стране “косовских специјалних јединица”, повређен и руски држављанин, припадник мисије УНМИК-а.

Председник Вучић упознао је председника Државне думе Володина са проблемима у дијалогу са Приштином, као и о томе да приштинска страна још увек није испунила једини услов из Бриселског споразума, а то је формирање Заједнице српских општина.

Председник Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације Вјачеслав Володин поздравио је економски напредак Србије, истакавши да је тај успех још већи, имајући у виду чињеницу да је постигнут у изузетно тешким геоплитичким околностима.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here