1. 04. 2020.

У Председништву Србије завршен је састанак председника Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и епидемиолога др Предрага Кона, на којем је договорено да др Кон настави да води тим епидемиолога и да се до краја са својим тимом избори против пандемије Ковид-19 у Србији, сазнаје Танјуг.

Др Предраг Кон објавио је претходно да је време да се повуче и препусти другима да воде пандемију, а на тај потез су га, како је навео на Фејсбуку, навели напади на њега и Кризни штаб, посебно након продора коронавируса у Геронтолошки центар у Нишу.

“Колико видим по Фејсбуку главни ‘кривац’ за продор вируса у Геронтолошки центар уНишу сам ја и стручни тим. Време је да се због тога повучем и препустим бољима да воде пандемију. Боље не знам и не умем. ‘Ратове’ нећу да водим ни против кога, осим против вируса. Непрекидно пратим све мислеће људе и како се сав гнев уместо на ситуацију и сам вирус окренуо према мени и стручном тиму, време је да се склоним. Привремено искључење… Све најбоље”, написао је др Кон.

Уследио је састанак у Председништву Србије на ком је договорено да др Кон настави да води тим епидемиолога и да се до краја са својим тимом избори против пандемије Ковид-19 у Србији.

Доктор Кон обратиће се у том својству већ у 15.00 часова, на редовној прес конференцији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here