Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Ванредна ситуација у Њујорку због новог соја вируса

Гувернерка Њујорка Кети Хочул издала је наредбу о увођењу ванредне ситуације због циркулације делта и новоидентификованог омикрон соја коронавируса.

“Видимо знаке упозорења за предстојећу зиму. Иако нова варијанта тек треба да буде откривена у Њујорку, она долази”, рекла је Хочул.

Декларација, која ступа на снагу 3. децембра, омогућиће савезној држави Њујорк да набави залихе за борбу против пандемије и повећа капацитете у болницама.

Одлука је донета због повећања броја новозаражених и хоспитализованих, а у наредби је наведено да се држава Њујорк суочава са ширењем заразе каква није виђена од априла 2020. године.

“Проглашавам ванредну ситуацију за целу државу Њујорк до 15. јануара 2022. године. Њујорк сада доживљава пренос ковида по стопама које држава није видела од априла 2020. Стопа нових хоспитализација повећала се током прошлог месеца на више од 300 нових пријема дневно”, наведено је у извршној наредби гувернерке.

Наредба о ванредној ситуацији објављена је само неколико сати након што је гувернерка рекла да њена канцеларија пажљиво прати нову варијанту коронавируса која је први пут секвенционирана у Јужној Африци раније ове недеље.

Џонсон: За улазак у Велику Британију због омикрон соја свима потребан пи-си-ар тест

У Великој Британији већ су официјелно идентификована два случаја новог омикрон соја коронавируса код особа које су путовале у Јужну Африку,

Премијер Велике Британије Борис Џонсон је рекао да ће свима који улазе у Велику Британију сада бити потребан пи-си-ар тест, пренео је Гардијан.

Ново правило уведено је због појаве омикрон соја коронавируса који је званично потврђен и у Великој Британији.

Џонсон је навео да се чини да се омикрон сој вируса шири брже од других сојева и да ће сви који су били у контакту са потврђеним случајевима у тој земљи бити у изолацији у трајању од десет дана.

Произвођачи вакцина: Ако је „Омикрон“ сој отпоран на вакцине, нове спремне за 100 дана

Компанија “Новавакс” је саопштила да већ ради на вакцини против ковидa-19 засновану на познатој генетској секвенци Б.1.1.529 као и да ће вакцина бити спремна за почетак тестирања и производње у наредних неколико недеља.

Произвођачи вакцина уверени су да ће моћи брзо да прилагоде своје вакцине ако се варијанта под називом „Омикрон“ прошири.

„Српска стварност“ /Ј.С. и лекари сарадници из света /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here