Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

У седишту Српске напредне странке на Новом Београду, одржана је седница Председништва те странке. Седницом је председавао Александар Вучић, на којој се разговарало о Предстојећем референдуму, актуелној ситуацији у земљи и предстојећим изборима. Председништво СНС донело је одлуку да позове грађане да у што већем броју изађу на референдум о уставним променама, у недељу. 16 јануара, како би подржали јачање функције и независности правосуђа у земљи, пренео је члан Председништва СНС Игор Мировић.

Тиме би, истакао је Мировић, грађани на најдиректнији начин утицали да се у будућнности кроз механизме предвођене Уставом створили услови за што ефикасније, независно правосуђе.

“Била је жива расправа, донели смо већином гласова одлуку да позовемо грађане и очекујемо да 16. јануара изађу на референдум, јер је то прилика да се кроз измене Устава ојача улога правосуђа и да се у тој области уведу примене на корист грађанима”, рекао је Мировић новинарима након седнице Председништва СНС.

Седници су присуствовали, између осталих, премијерка Ана Брнабић, министри финансија и саобраћаја, Синиша Мали и Томислав Момировић, министар спољних послова Никола Селаковић, министарке државне управе и културе, Марија Обрадовић и Маја Гојковић, као и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Присутни су били и министар здравља Златибор Лончар и министарка рада Дарија Кисић Тепавчевић, председник Покрајинске Владе, Игор Мировић…

Поједини медији пренели су данас да су главне теме предстојећи референдум, избори који ће бити одржани 3. априла, ситуација на Косову и Метохији и стање у региону.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here