Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Министар спољних послова Никола Селаковић предводи делегацију Србије која борави у Америци и проводи божићне празнике са српском заједницом у Чикагу. Селаковић је истакао да ће Србији учинити све како би помогла Новаку Ђоковићу у ситуацији у којој се нашао по доласку у Аустралију.

Историјско Бадње вече у Чикагу. Први пут је један министар спољних послова Србије присуствовао Бадњој вечери са српским народом у Америци.

Никола Селаковић је истакао да се осећа “као свој међу својима”.

“Овде на светој литурији вечерас, уверен сам и сутра са нашим владиком средњозападноамеричким господином Лонгином и са свим уваженим Србима овога краја света, који су очували свој идентитет и српску светосавску православну веру, наше обичаје – налагање бадњака, осећам се стварно изузетно”, рекао је Селаковић.

У делегацији Србије која борави у Чикагу је и Арно Гујон, директор Управе за сарадњу са Србима у дијаспори и региону.

“Да је у Чикагу, односно близу Чикага црква која се зове Нова Грачаница, манастир Нова Грачаница у Америци, говори о томе колико је косовски завет оно што уједињује све Србе где год да живе”, истакао је Гујон.

“Србија ће помоћи Новаку Ђоковићу”

Иако је далеко од Београда, министар Селаковић је активно укључен у ситуацију у којој се нашао Новак Ђоковић по доласку у Аустралију.

Нагласио је да ће држава учинити све да помогне Новаку.

“Оно што сви треба да знамо и да имамо на уму, дакле видите, колика је завист кад је неко најбољи, кад је неко најбољи у историји спорта, а тај неко је Србин. С једне стране колико има препрека на путу да остане и опстане на том месту, а с друге стране колико је он сам чврст, колико не одустаје. Колико је чврст Ноле, толико је чврста и Србија и борићемо се да му помогнемо”, нагласио је Селаковић.

Током боравка у Чикагу, делегација Србије ће присуствовати и божићним литургијама у Српском саборном храму, пријему у Војном музеју и састати се с лидерима српске заједнице.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here