Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Никола Селаковић започео је посету Зимбабвеу, а до 21. посетиће и Замбију, Анголу и Намибију, где ће имати сусрете са високим и највишим званичницима тих земаља.

Министар Селаковић уручиће донације вакцина против коронавируса, као и званичне позиве за учешће на обележавању 60-годишњице прве конференције Покрета несврстаних земаља, које ће бити одржано 11. и 12. октобра у Београду.

Министар Селаковић састао се данас у Најробију са државним секретаром Министарства иностраних послова Кеније Абабуом Намвамбеом.

Саговорници су констатовали да су билатерални односи Србије и Кеније веома добри и пријатељски, и да их карактерише узајамно разумевање и поверење.

Министар је овом приликом истакао да је Србија поносна на дугу историју односа и сарадње, која датира из периода СФРЈ и заједничких активности у Покрету несврстаних.

Шеф српске дипломатије је још једном исказао захвалност на принципијелној подршци Кеније територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Селаковић је констатовао да је економска сарадња наших држава недовољно развијена, али и да постоје велики потенцијали за њено унапређивање, посебно у областима пољопривреде, фармације, грађевинарства, тешке индустрије и енергетике.

Министар Селаковић је том приликом говорио и о сарадњи у оквиру пројекта „Свет у Србији“ и додао да Србија намерава да наредне академске године повећа број стипендија за студенте из афричких земаља – наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here