Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Глумац Сергеј Трифуновић најавио да ће се залагати за уједињење опозиције, али да његова странка неће ући у Савез за Србију.

Сергеј Трифуновић изабран је данас поподне за новог председника Покрета слободних грађана. Према сазнањима медија које преноси Танјуг, била су укупно 32 гласачка листића, од којих је 39,3 одсто било за Оленика, док је Трифуновић добио 60,07 гласова.

Скупштина Покрета састала се данас око 13.00 сати, како би изабрала новог председника, након оставке Саше Јанковића, између два предложена кандидата – адвоката Александра Оленика и глумца Сергеја Трифуновића.

Скупштина је изабрала и два члана председништва, Петра Милетића и Лидију Мартиновић. За ту функцију је, иначе, било кандидовано још пет чланова Покрета

Избор новог председника ПСГ уследио је месец дана пошто је Саша Јанковић поднео оставку на ту функцију. ПСГ је основан у мају 2017, након што је Јанковић на председничким изборима као кандидат групе грађана „За Србију без страха” освојио око 15 одсто гласова бирача. Међутим, од оснивања до данас већи број истакнутих личности напустио је ПСГ због неслагања са политиком лидера.

ПСГ неће у Савез за Србију, али подржава уједињење опозиције  

Нови председник Покрета Слободних грађана Сергеј Трифуновић изјавио је вечерас да ће се залагати за уједињавање опозиције, али да то не значи да ће постати део Савеза за Србију.

„Оно на чему ћу ја лично радити је уједињење опозиције у сваком смислу. Оно што је сигурно јесте да нећемо ући у Савез за Србију, јер то није воља људи у ПСГ, али то не значи да не треба да сарађујемо”, казао је Трифуновић новинарима након што је изабран за новог лидера ПСГ.

Он је казао да о сарадњи већ разговара са краљевачким Локалним фронтом, чији су чланови недавно пешачили од Краљева до Београда како би учествовали на протесту поводом годишњице убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића.

„Треба стварати локалне одборе по Србији и не само то, чак иако нису локални одбори ПСГ, треба поспешивати стварање локалних фронтова. Ја не знам шта фали човеку у Смедеревској Паланци, то мора да ми нацрта неко из Смедеревске Паланке”, казао је Трифуновић, пренела је Бета.

Према његовим речима, кадровска политика, довођење старих и нових чланова биће приоритет у његовом раду.

„Све почиње са људима, да имате с ким да радите а онда да у тој сарадњи настане нешто што се јако лепо зове Покрет слободних грађана. Желим да ослободим људе мрака, страха, безнађа. Освестити људе и вратити им достојанство да јесу слободни грађани”, казао је он.

Трифуновић је навео и да је одлучио да уђе у политику и да „уништи себи живот” јер су неопходна нова лица, а он ће се потрудити да доведе и друга нова лица.

„Српска стварност“ / РТС, Политика, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here