Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Специјални изасланик Светске здравствене организације (СЗО) за ковид-19 Давид Набаро рекао је да ће епидемија корона вируса створити веома тешку ситуацију у наредна три месеца, “али можемо да кажемо да је крај на видику”.У интервјуу за Скај Њуз Набаро је изразио бојазан да смо присиљени на маратон са вирусом и да не постоји прави начин да се каже да смо на крају, већ само да је крај на видику.

“Још увек нисмо стигли до те тачке и пре него што стигнемо биће још потешкоћа”, рекао је Набаро, преноси лондонски дневник Гардијан.

“Биће тешко најмање још током наредна три месеца”, рекао је Набаро и подсетио да се корона вирус појављује у амплитудама – драматично почне да се шири, онда се стиша, па се онда поново шири периодично на свака три или четири месеца.

“Тешко је на основу прошлог понашања вируса предвидети његово понашање у будућности. Живети са ковидом-19 значи бити у стању да се припремите за ове амплитуде и да реагујете заиста брзо када се оне догоде. Морамо да поштујемо вирус, а то значи да морамо да имамо заиста разрађене планове како да се суочимо и боримо са епидемијским таласима”, предочио је Набаро.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here