Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Председник општине Стари град, и председник београдског Одбора Странке слободе и правде Марко Бастаћ најавио је да ће уколико се “власт не уразуми и остане при идеји да се измести стари Савски мост”, организовати током наредне недеље блокаде упозорења тог моста и још неких локација у граду. 

Бастаћ је најавио да ће током наредне недеље на друштвеним мрежама Београђанима бити понуђена опција “поред две катастрофалне опције које град нуди”, да се изјасне за опцију да стари Савски мост остане на истој локацији на којој се налази.

Представници Свеза за Србију (СзС) међу којима су, поред Бастаћа, били и Никола Јовановић и Борко Стефановић, оценили су да би уклањање Савског моста било катастрофално по саобраћај у Београду и скупо.

У знак протеста они су на мосту лепили налепнице на којима је писало “Вучићев Весић” и “Или си Весић или си Зарић”, као подсећање на Миладин Зарића који је током операције ослобађања Београда, у октобру 1944. године, спречио да Немци минирају и сруше овај мост.

Представник Народне странке Никола Јовановић указао је да је Савски мост потпуно функционалан и да преко њега прелази 17 одсто саобраћаја у Београду и подсетио да је тај мост већ прошао капитални ремонт 2007. године.

“Наш предлог је да се савршено функциналан мост не руши, да се поред њега прилепи мост близанац и да се ниједног секунда не прекида саобраћај на Савском мосту”, рекао је Јовановић.

Градска управа понудила је Београђанима да се изјасне да ли желе да стари Савски мост буде пресељен на суво – у парк Ушће и изграђен нови мост од Аде до блокова, што би коштало око 15 милиона евра, или пресељење старог Савског моста у парк и доградња моста између Новог Београда и Аде Циганлије за пешачко бициклистички саобраћај, што би коштало око 14 милиона евра.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here