Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Потпредседник Српске листе Игор Симић каже да Метју Палмер сматра да влада у Приштини не може бити формирана, а да представници Српске листе не буду део ње. Каже да је добро што су се видели са америчким изаслаником и да је чуо шта заиста мисле Срби на КиМ, а не шта мисле они који су пожељни за саговорнике у Приштини.

После разговора делегације „Српске листе“ са Палмером потпредседник “Српске листе” Игор Симић рекао је да је то био искрен разговор у којем се нису сагласили са неким ставовима, али оно око чега су се сагласили јесте то да Влада у Приштини треба буде што пре формирана.

“Та влада мора поштовати прописе на Косову и Метохији, што значи да поштује легитимне представнике српске заједнице, а оно што нас је изненадилио јесте сусрет Палмера са људима који нису добили поверење Срба на простору КиМ”, рекао је Симић.

Истиче да је добро што су се видели да Палмер чује шта стварно мисле Срби на КиМ, а не шта мисле они који су пожељни за саговорнике у Приштини.

Према његовим речима, одуговлачења са проглашењем изборних резултата успорава формирање владе у Приштини.

Симић каже да је Палмер рекао да влада у Приштини не може бити формирана, а да представници Српске листе не буду део ње.

Коментаришући то што је Пламер рекао да ће у будућој влади бити места и Србе који нису прошли на изборима, Симић каже да одговор на то питање треба да да сам Палмер.

“Срби су на то питање одговор дали 6. октобра, дајући им свега пар стотина гласова у односу на 57.000 колико је добоила Српска листа”, рекао је Симић.

 „Српска стварност“ 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here