Mesto za reklamu

30.12.2018.

Реагујући на изјаву Рамуша Харадинаја да граница Косова према Албанији више не постоји, потпредседник Српске листе Игор Симић каже да Приштина наставља притисак на Србе.

“Какао је почело, тако се и завршава у овој години. Серија различитих притисака и активности које су усмерени на отежавање живота Србима на Косову уз апсолутно ћутање међународне заједнице”, рекао је Игор Симић гостујући у Дневнику РТС-а.

Указује да су Српска листа и председник Александар Вучић упозоравали, али и очекивали да ће Приштина и Тирана на крају године спровести такве активности, да ће уклонити границу према Албанији.

“То је оно што смо апсолутно очекивали и против чега смо били. Међутим, они који су требали да подигну глас највише по том питању јесу они који су гарант Резолуције 1244, а то су пре свега Брисел и Вашингтон”, рекао је Симић.

Према његовим речима, оно што је чињеница јесте да албански представници у Приштини ништа не раде на своју руку већ уз благонаклон, став и подршку међународних представника.

“Не постоји ништа што се произведе у централниј Србији без обзира под којим брендом да може да се достави Србима на Косову и Метохији, било да су храна, лекови, санитетски материјал, али и потребни матријали за оно мало привреде коју смо упели да подигнемо на КиМ”, навео је потпредседник Српске листе…

Понавља да Приштина покушава да Србима онемогући живот на КиМ, с намером да “сами напусте тај простор у околностима када ту своју државу не могу да заокруже на међународном плану”.

“Морам да их обавестим да је то немогуће, нити прихватљиво за овај народ”, закључио је Симић.

Косовски премијер Рамуш Харадинај објавио је јуче на Фејсбуку да граница Косова према Албанији не постоји.

„Српска стварност“ / Радио К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here