Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Шеф УНМИК-а Захир Танин је у извештају пред Саветом безбедности УН-а три пута више времена говорио о женском предузетништву и родној равноправности на Косову и Метохији, него о нападима на имовину и Србе на Космету и претњама миру који долазе према северу Косова и Метохије, написао је на свом фејсбук профилу посланик Српске листе Игор Симић.

“Тужно и срамно за једну мисију и организацију коју су створитељи видели као заштиту мира и безбедности на свету! Ни речи о тајним оптужницама којима се тероришу Срби на Косову и Метохији, посебно они који одлуче да се врате на родну груду”, истакао је Симић.

Симић је приметио да је шеф УНМИК-а Захир Танин, скромно и пажљиво бираним речима, говорио о таксама које је Приштина увела на робу из Србије и које је посланик Српске листа назвао антицивилизацијиским чином Приштине према Србима.

“Ни реч о покушају да се отме Трепча-Север. Апсолутно сам разочаран и питам их све редом, од чега се плашите господо”, написао је Симић на фејбуку после синоћње седнице Савета безбедности УН-а у Њујорку.

„Српска стварност“ / Фејсбук /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here