Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Синод Српске православне цркве будно и брижно прати свакодневне вести и изјаве одговорних личности цркве, државе и медицинске струке о све већем ширењу опасне заразе коронавирусом која представља опасност по здравље, а у доста случајева и по сам живот милионa људи, саопштио је Свети aрхијерејски синод Српске православне цркве.

У саопштењу се даље наводи да свима који се боре против ове пошасти, а у првом реду лекарима и осталом медицинском особљу, Свети Синод изражава најдубљу захвалност и поштовање за даноноћне напоре у предохрани и сузбијању епидемије и на њих призива благослов божји.

Црква увек, служећи богу, служи и спасењу и сваком добру како својих верника тако и свих осталих људи, наших ближњих, а особито у ове тешке дане.

Поштујући значај и достигнућа медицине, које сматра великим божјим даром и великим људским подвигом, она својим верницима нуди и јединствени лек бесмртности, свето причешће, као и благодат својих светих тајни и свог целокупног благодатног дејства, наводи се у саопштењу.

Свети Синод позива све вернике цркве на одговорност и трезвеност у овој ситуацији и апелује на њих да не пренебрегавају упутства медицинских служби и државних органа и да не запостављају или игноришу прописане превентивне мере једном речју, да не излажу опасности ни себе ни друге. Нема места, међутим, паници и непровереним гласинама, наводи се у саопштењу.

Истовремено, Свети Синод наглашава да је “Господ наша нада и наш Избавитељ у свим невољама и да зато треба да умножимо усрдне молитве за оболеле, а нарочито за лекаре и остало медицинско особље, које несебично чини све што може, често излажући и себе опасности, што је такође облик богослужења и несебично служење људском роду.

На нама као хришћанима и људским бићима јесте да чинимо све што до нас стоји, верујући и знајући из Светог Писма да је Богу све могуће, па и превазилажење природних закона и неприродних процеса”, наводи се у саопштењу Синода СПЦ.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here