Mesto za reklamu

04.11.2019.

Састанак са кинеским председником Си Ђинпингом је још једна потврда одличних политичких односа Србије и Кине, поручила је председница Владе Србије Ана Брнабић и пренела да је председник Кине потврдио да ће следеће године посетити Србију.

„Си је потврдио да ће прихватити позив председника Александра Вучића и да ће у свом густом распореду наћи времена за још једну посету Србији“, пренела је премијерка Брнабић српским новинарима након разговора са Сијем.

Са кинеским председником, премијерка је разговарала о политичкој и економској сарадњи, као и о сарадњи у свим другим областима, све већем броју кинеских туриста у Србији, заједничким полицијским патролама, односно о свеукупно јако блиској сарадњи.

„Разговарали смо о томе да Србија подржава политику једне Кине, као и да Кина и даље наставља и настојаће да подржи Србију у међународној арени када је у питању Косово и Метохија“, истакла је Брнабићева.

Она је навела да је било речи и о инфраструктурним пројектима које реализују српска и кинеска страна, онима који су завршени, као и о онима који су у току или у плану, као и о све већем броју кинеских инвестиција у Србији.

Разговарало се и о пословању Железаре Смедерево, будући да је, како је подсетила, кинески председник Си Ђинпинг и био човек који је са српским руководством довео „ХБИС“ у Србију.

Подсетила је да је једна од важних инвестиција у Србији и кинеска фабрика гума у Зрењанину, „Линглонг“.

„Много је тема, политичких и економских, и састанак је још једна потврда пријатељства и стратешког партнерства двеју земаља, и тога да Србија и Кина деле визију света који је отворен, слободан за промет људи, робе, услуга и капитала, свет без баријера, без протекционизма, трговинских ратова“, закључила је Брнабићева.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here