Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Народна скупштина Републике Србије данас је усвојила више закона, а посланици су изабрали једног судију за Прекршајни суд у Прешеву и председнике основних судова у Крушевцу, Мајданпеку и Новом Пазару, као  и председника Прекршајног суда у Лазаревцу.

Народна скупштина Републике Србије усвојила је данас Закон о биоцидним производима, чији је основни циљ унапређење система стављања на тржиште и коришћења биоцидних производа и третираних производа на територији Србије.

Посланици су усвојили и Закон о изменама Закона о интегрисаном спречавању и контроли загађивања животне средине, као и Закон о изменама и допунама Закона о привредним друштвима.

Потврђене су и Измене Споразума о пољопривредним производима између Републике Србије и Краљевине Норвешке, Споразум о сарадњи у заштити од катастрофа на Западном Балкану и Споразум о узајамном признавању и замени возачких дозвола између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине.

На седници су изабрана и два члана Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки, а потврђена је и Одлука о престанку функције јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Куршумлији.

Такође, посланици су изабрали једног судију за Прекршајни суд у Прешеву и председнике основних судова у Крушевцу, Мајданпеку и Новом Пазару, као  и председника Прекршајног суда у Лазаревцу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here