Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Скупштина Србије почела расправу о амандманима на предлог закона о централном регистру и изменама закона из области пољопривреде и туризма.

Посланици су обједињену начелну расправу завршили 6. марта, а седници није присуствовао део опозиционих посланика који бојкотују парламент у знак солидарности са грађанима који протестују широм Србије.

Током начелне расправе владајућа већина је, осим закона који су на дневном реду, хвалила рад Владе Србије и председника Србије Александра Вучића, а критиковала опозицију. Говорили су и о протестима који се против актуелне власти одржавају широм Србије.

На дневном реду седнице су Предлог закона о Централном регистру становништва у којем ће бити подаци градјана из различитих евиденција, затим измене Закона о средствима за исхрану биља и оплемењивачима земљишта, као и Закона о безбедности хране, о средствима за заштиту биља и о здрављу биља, које је поднела Влада Србије.

Пред посланицима је и Предлог закона о угоститељству, Предлог закона о туризму, потврђивање Устава Међународне организације за цивилну заштиту и о престанку важења Споразума између Савезног извршног већа Скупштине Социјалистичке Федеративне Републике Југославије и Владе Малезије о избегавању двоструког опорезивања у односу на порезе на доходак, са Протоколом.

На дневном реду су и одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Скупштине Србије, који је поднела посланичка група Српске напредне странке.

„Српска стварност“ / Скупштина Србије, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here