Mesto za reklamu
  1. 12. 2020.

Посланици су на новој седници разматрали измене Закона о медијским сервисима. Допуном Закона предвиђено је делимично финансирање из буџета Радио-телевизије Војводине. У обједињеној расправи говорили су и о међународним споразумима и уговорима.

Рад и програм ниједне телевизије у Србији није идеалан, тако није идеалан ни програм Јавног медијског сервиса, изјавила је ресорна министарка Маја Гојковић током образлагања допуне Закона о јавним медијским сервисима.

“Имајући у виду да РТС убира таксу на читавој територији Србије, утврдили смо да ће додатни приход, увећање таксе за РТС, бити сасвим довољан за обављање основне делатности”, сматра Гојковићева.

Што се тиче РТВ, додала је Гојковићева, у буџету су планирана додатна средства од 900 милиона динара.

Посланици су различито говорили о финансирању јавних медијских сервиса.

Живота Старчевић из Јединствене Србије је указао да је Јавни сервис јавно добро и да се према њему тако треба и односити.

Ђорђе Милићевић из СПС-а је рекао да јавни медијски сервиси своју улогу обезбеђују адекватном организацијом, у складу са законом и одговорним коришћењем националним фреквенцијама.

Верољуб Арсић из СНС-а је истакао да се, када је доношен закон о буџету, обрадовао када је видео да на расходној страни нема средстава предвиђених за рад јавног сервиса.

Самостални опозициони посланик Владан Глишић у краткој полемици са министарком Гојковић најављује да неће подржати допуне закона.

“Потрудићу се мало да нарушим ову идилу између посланика и министара у ових мојих пет минута опозиционих, па ћу рећи да нећу гласати за закон о јавним медијским сервисима”, рекао је Глишић.

Гојковићева му је одговорила да је он посланик са листе СПАС-а Александра Шапића. “Пет минута сте освојили тако што сте се издвојили након избора и посали самостални посланик”, подсетила је Гојковићева.

На дневном реду седнице је и Уговор о зајму за израдњу ауто-пута Е-80, Ниш-Мердаре, деоница Ниш-Плочник Европске банке за обнову и развој и Републике Србије.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here