Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

Народна скупштина Републике Србије усвојила је данас Закон о студентском организовању и Закон о изменама и допунама Закона о високом образовању.

Овим законским решењима продужен је рок за завршетак студија за годину дана онима који су студирали по прописима који су важили до 2005. године.

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић рекао је у скупштинској расправи да се Законом о студентском организовању уређују правила за њихову организацију на високошколским установама, док су измене и допуне Закона о високом образовању важне да би Србија обновила пуноправно чланство у Европској асоцијацији за обезбеђивање квалитета у високом образовању (ЕНКВА).

Посланици су усвојили и Закон о уређењу тржишта пољопривредних производа, којим се држави омогућава интервенција у случају поремећаја цена одређених производа.

Скупштина је потврдила и Закон о изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом, којим се утврђује да накнада за породиљско одсуство не може бити мања од минималца.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here