Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Народна скупштина Републике Србије усвојила је данас сет просветних закона, међу којима су Закон о изменама и допунама Закона о националном оквиру квалификација и Закон о изменама и допунама Закона о дуалном образовању.

Посланици су усвојили и Закон о изменама и допунама Закона о средњем образовању и васпитању и Закон о изменама и допунама Закона о основама система образовања и васпитања.

Такође, изгласан је и Закон о жиговима, Закон о изменама и допунама Закона о култури, Закон о архивској грађи и архивској делатности и  Закон о потврђивању Маракешког уговора за омогућавање приступа објављеним делима од стране лица која су слепа, слабовида или на други начин онемогућена да користе штампане материјале.

Скуштина је потврдила Споразум између Владе Републике Србије и Владе Републике Француске о статусу Француске школе у Београду, као и Споразум између Владе Републике Србије и Владе Републике Македоније о сарадњи у области образовања, науке и технологије.

Посланици су усвојили и Закон о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о предаји петербуршког листа Мирослављевог јеванђеља Републици Србији и слика Николаја Константиновича Рериха Руској Федерацији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here