Mesto za reklamu

06.11.2019.

Један од најважнијих пијаниста данашњице Јевгениј Кисин наступиће 11. новембра на сцени београдског Коларца у оквиру циклуса концерата „Твој свет музике“.

Кисин важи за љубимца београдске публике, а на свом четвртом наступу у Београду свираће одабрана дела Лудвига ван Бетовена: Сонате бр. 8, 17 и 21, као и Варијације и фугу у Ес дуру.

Музикалност, дубина и поетски квалитет интерпретација Јевгенија Кисина, поред његове изузетне вирутозности, донели су му признање публике, критике и колега музичара који га убрајају међу најбоље пијанисте у протекле три деценије.

Кисин је од најранијих дана наступао са водећим светским диригентима и оркестрима.

Између осталог, на додели Греми награде 1992. био је позван да наступи као посебан гост у директном преносу који је пратило милијарду људи.

Највеће културно признање у Русији, Тријумфална награда, уручена му је 1997. године, док је Кисинов незаборавни наступ пред шест хиљада посетилаца у „Ројал Алберт холу“ био први солистички реситал у склопу „Би Би Си Промс“ који је икада одржан.

Јевгениј Кисин је добио почасни докторат Менхетн музичке школе, почасни је члан Краљевске музичке академије, добитник награда Шостакович и Карајан.

Посебан Кисинов таленат инспирисао је К. Нупена да сними документарни филм о њему „E. Kissin The Gift of Music“.

Снимци са концерата соната Лудвига ван Бетовена последње су дискографско издање које је објавио за „Дојче грамофон“.

Најпознатија америчка радио-станица намењена класичној музици (WQXР) овај двоструки диск је уврстила међу албуме године, а похвале за посебан Кисинов зрели доживљај емотивних Бетовенових дела стижу са свих страна и после две године након објављивања.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here