Mesto za reklamu

02.12.2021.

Некадашњи селектор тениске репрезентације Србије Богдан Обрадовић изјавио је за РТС да је Новак Ђоковић не само најбољи тенисер, већ и најбољи спортиста свих времена.

Тениски стручњак причао је о томе да се многима не допада Новакова ситуација око вакцинације, као и то што је толико дуго најбољи у свом спорту.

“То што они сањају, мисле и пројектују, да ли ће Новак играти или не, да ли је вакцинисан или не, они ту не знају ништа. Новак није давао одговоре, или излазио у јавност говорећи да је против вакцине, организација или било чега”, изјавио је Обрадовић.

“Многи не могу да признају две ствари. Једна је да је Новак најбољи тенисер свих времена, а друга је да кад сте најбољи у тенису седам година, који је најитернационалнији спорт, тиме стичете титулу да сте најбољи спортиста свих времена, а то њих много боли. Они су једва преживели да је најбољи тенисер, а схватили су да је тенис веома напоран, да се игра на свим континентима и то је доказано, морате да савладате зоне које морате да прођете, то је стравично.”

Некадашњи селектор тениске репрезентације Србије сматра да је Ђоковић једна од највољенијих особа на свету.

“Новак је једна од највољенијих особа на свету. Он поправља планету, својом добротом,.”

Некадашњи селектор тениске репрезентације је честитао свом наследнику Виктору Троицком на успеху и дао своју прогнозу за полуфинале Дејвис купа.

“Ми побеђујемо Хрватску, сигуран сам у то. Све честитке момцима, наставили су традицију. Виктор је имао одличан првенац, одмах полуфинале. Новак је понео највећи терет, чак и у новом формату он доноси два поена.”

Обрадовић је презадовољан чињеницом да Србија има петорицу тенисера међу 50 најбољих, али и тврди да нико неће скинути Новака са места број један на АТП листи.

“Смена генерација је у току, али најбољи се не мења. Новак ће играти онолико колико он жели да игра и повући ће се из тениса као број један. Не видим ко може да га скине. Нова генерација коју чине Зверев, Тим, Алкараз или Синер, не видим да могу да га угрозе. Ми имамо пет Срба у првих 50 на АТП листи, то је невероватан успех”, закључује Обрадовић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here