Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Слободан Павловић бизнисмен из Бијељине, који деценијама живи у Чикагу у САД трагично је настрадао у САД у тешкој  саобраћајној несрећи, када је аутомобилом синоћ подлетео под камион. Био је пријатељ наше редакције, а тужну вест су потврдили заједнички пријатељи.

Слободан Павловић је рођен у Поповима код Бијељине 9. августа 1938. године, а у САД је отишао 1965. Велики српски доброчинитељ Слободан Павловић рођен је у селу Попови надомак Бјељине у Републици Српској . Са 27 година у Чикагу је упознао животну сапутницу Миру Кркљуш , данас Павловић , са којом је у браку провео већи део живота. Заједничким снагама , уз међусобно разумевање и поштовање њих двоје су у далекој Америци постали успешни Срби који никада нису заборавили своје корене , порекло и свој народ из Отаџбине .

Припадао је најистакнутијим представницима српског народа у нашој дијаспори. Као успешан послован човек стекао је велику имовину и увек је помагао свом народу и у расејању и у Републици Српској и у Србији. Учествовао је у безбој хуманитарних акција. Подизао је цркве, споменике знаменитим Србима, иницирао 1991. изградњу Павловића моста, који је завршен 1996.године. Павловића мост на Дрини спаја Семберију са Мачвом. Основао Универзитет у Републици Српској, отворио Павловића банку, подизао град у Републици Српској – Слобомир  …

Подигао је споменик Филипу Вишњићу испред Градске библиотеке у Бијељини и Цркву Христовог васкрсења у Поповима.

Патријарх српски Павле одликовао је Павловића Орденом Светог Саве првог реда.

Редакција „Српске стварности“ упућује најискреније саучешће госпођи Мири Павловић рођацима и пријатељима г. Слободана Мајка Павловића да  најискреније жали што нас је тако изненада напустио.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here