Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Пред почетак недеље, власт и опозиција и даље једни друге оптужују за провокације. Након синоћне одлуке огранизатора протеста “Један од пет милиона” да одустану од шетње до зграде ТВ Пинк и преусмеравања колоне демонстраната ка центру града, пљуште оптужбе градских челника, али и врха СНС, због уклањања баријера с градилишта у Коларчевој.

С друге стране, део опозиције данас у новом перформансу.

И демонстранти и баријере на истом месту где и вече пре – у центру Београда. Синоћ одношењем ограда, данас омладина опозиције – спортским играма против, како кажу, трајног уништавања изгледа престонице.

“Ми ћемо овде долазити сваки дан, јер желимо да истрајемо у намери да не дозволимо да неко отима наш град од нас. Хоћу да позовем градоначелника да дође данас у Коларчеву улицу и да поприча са нама и да каже све оно што је имао да каже пре пар дана кад му је Горан Весић забранио да се обрати”, навео је Велибор Павловић из Савеза за Србију.

Уместо градоначелника поруку демонстрантима и данас је упутио заменик Горан Весић који каже да се синоћ догодило насиље над саобраћајним знацима и најављује подношење прекршајних и кривичних пријава против организатора и учесника протеста.

“Не могу да кажем колика ће коначно бити штета, али могу одговорно у овом тренутку да кажем да она износи неколико десетина хиљада евра”, рекао је Весић.

“Исте те ограде које смо ми однели и блокирали Скупштину града су враћене у року сат времена, ја не видим каква је штета онда ту направљена”, одговара председник општине Стари град Марко Бастаћ.

“Сви ће добијати пријаве, почевши од оног председника општине Стари град који се понаша као последњи хулиган”, навео је Весић.

“Уколико буду, а стићи ће бар четири најављене кривичне пријаве против мене, ја ћу заменити и ставити исти текст, а име Горан Весић”, каже на то Бастаћ.

Човек легао на улицу испред колоне на протесту “Један од пет милиона”

Још је непознато хоће ли неко добити кривичну пријаву због пребијања или лажног објављивања да је човек претучен током протеста. Прорежимски таблоиди објављују да су Ђиласови и Бошкови батинаши претукли човека. Међутим, на снимку, који се појавио на друштвеним мрежама, чује се да човек који лежи на земљи одбија хитну помоћ и каже да је добро, али да тиме што је легао, испред колоне демонстраната, брани Србију.

На питање присутних да ли хитна помоћ долази, човек је одговорио. “Не ја сам добро, али ја браним Србију”.

“Ма ми бранимо Србију, не ти”, чуло се од присутних. “Ја браним”, одговорио је.

Више јавно тужилаштво није добило пријаву и нема податак да је неко претучен током протеста

У Вишем јавном тужилаштву које је задужено за дешавања на протестима, на питање телевизије Н1 да ли је неко претучен током демонстрација, кажу да они немају такав податак и да у суботу увече није било пријављених дела из њихове надлежности. Полиција се о том случају није оглашавала.

Међутим, ресорни министар Небојша Стефановић је на свом Твитер налогу реаговао другим поводом.

“Скандалозно је понашање лидера Савеза за Србију и њихових следбеника који су гађали јајима полицијске службенике на дужности испред зграде Владе”, написао је Стефановић.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here