Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Нема потребe за заједничком листом.  Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије одвојено ће учествовати на предстојећим парламентарним изборима. То је договорено јутрос, на састанку представника две странке.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да је у данашњем разговору са Александром Вучићем, заједнички процењено да нема потребе да изађу са заједничком листом на предстојеће изборе, “имајући у виду ко све учествује на њима”.

Потпредседник СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је раније данас да су СПС и СНС постигли договор о самосталном изласку те две странке на предстојеће изборе.

Дачић је новинарима рекао како је његова идеја била да се иде са заједничком листом, уколико за то постоје политичке потребе.

После вишенедељних разговора са Вучићем је закључено да то није потребно на републичком нивоу, већ једино у неким местима на локалним изборима ако буде потребно, наводи председник СПС-а.  Он је поновио да ће СПС на изборе ићи са дугогодишњим коалиционим партнером Јединственом Србијом, док ће напредњаци имати своју листу.

“Поштујући и уважавајући политички идентитет СНС и СПС и имајући у виду политичку снагу и једне и друге странке, договорено је да и СНС и СПС иду на предстојеће изборе одвојено, односно свака на својој листи, с тим што смо спремни да после избора разговарамо о наставку сарадње, управо по овим питањима о којима смо и разговарали, имајући у виду анализу резултата у претходном мандату”, рекао је Вучевић.

Напоменуо је да заједнички наступ није искључен на појединим местима на локалу.

“Осим, можда, у неким општинама, локалним срединама, на општинским изборима, СНС и СПС ће ићи одвојено на предстојеће републичке изборе, односно у две листе”, појаснио је он.

На састанку је, истакао је Вучевић, испољена сагласност да је у претходном периоду остварен снажан напредак, пре свега на економском пољу у нашој држави, на оснаживању квалитета и стандарда живота грађана Србије, на заједничким циљевима у очувању суверенитета и слободе у одлучивању, интегритета наше Републике.

Он је најавио да СНС током викенда наставља разговоре са другим коалиционим партнерима.

Вучевић је рекао да ће у понедељак бити одржане седнице Председништва и Главног одбора странке, на којима ће се разговарати о свим овим темама и припремама листа СНС за Скупштину Србије, за покрајинску скупштину, за локалне самоуправе.

“Видећете пуно нових људи, све оно што смо причали, на чему смо много радили, посветили се, биће конкретизовано на листи кандидата и за народне, покрајинске посланике, локалне одборнике, много младих лица… Пре свега, један снажан талас младих људи, који улазе на политичку сцену Србије”, закључио је Вучевић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here