Mesto za reklamu
  1. 04. 2021.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Републике Италије Карла Ло Каша, са којим се сагласио да је прошлонедељна посета шефа српске дипломатије Николе Селаковића Риму потврдила блискост двеју земаља и висок степен међусобног и разумевања.

Председник Вучић и амбасадор Ло Кашо су изразили наду да ће епидемиолошка ситуација омогућити да ове године буде одржана четврта заједничка седница влада, јер би дала снажан подстицај свестраној сарадњи двеју земаља, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

С тим у вези је италијански амбасадор честитао српским властима на одличним резултатима у вакцинацији становништва, који наилазе на признање широм света. Амбасадор Ло Кашо је истакао солидарност наше земље са регионом као пример доприноса стабилности на Западном Балкану и поновио захвалност Италије за медицинску помоћ, коју јој је Србија пружила у најтежим тренуцима.

Вучић је рекао да је солидарност Србије са регионом одраз њене одговорности и жеље да сарадња буде основ напретка Западног Балкана. Он је истакао да је Италија међу најважнијим партнерима Србије, како билатерално, тако и у спровођењу регионалне политике. Изразио је захвалност за подршку Италије европском путу Србије.

Амбасадор Ло Кашо је потврдио да је Италија заговорник уласка Србије у Европску унију и да је спремна да помогне да буду спроведене реформе, неопходне за евроинтеграције. Двојица саговорника су, с тим у вези, разговарали о потреби да се убрза рад на реформама у области владавине права и медија.

На састанку се разговарало и о дијалогу Београда и Приштине, при чему је председник Вучић истакао да је Србија спремна на дијалог и компромис као начин решавања отворених питања, наведено је у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here