Mesto za reklamu

20.11.2019.

Видео-снимак у коме наводно руски обавештајац српском официру предаје новац — стар је више година. Осим тога, како „Политика“ сазнаје, особа за коју се тврди да је српски званичник са чином официра — није припадник наших безбедносних структура.

Другим речима, то је цивил који је највероватније трговао пословним подацима.

Иначе, председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да се Војно-безбедносна агенција (ВБА) бави могућом шпијунском афером у којој руски шпијуни врбују српске агенте и да ће касније данас имати више информација о томе.

„Разговарала сам са председником Вучићем, а он је дао налог Војно-безбедносној агенцији да случај испита. Још немамо све податке, уколико се испостави да је све истина, онда ће то бити озбиљно питање и проблем за нас“, рекла је Брнабићева за београдске медије.

Она каже да очекује све информације током дана.

„Председник је сазвао састанак у својству врховног команданта Војске Србије и обавестиће нас о резултатима истраге“, закључила је Брнабић.

Безбедносно-информативна агенција потврдила је РТС-у аутентичност видео-снимка на којем Георгиј Клебан даје новац наводно српском агенту. БИА је потврдила да је на снимку руски обавештајац.

Начелник Управе за аналитику БИА Реља Жељски рекао је за РТС да је недвосмислено установљено да се на видео-снимку налази руски обавештајац. На питање да ли је на снимку српски агент који припадник БИА или ВБА или неке друге институције, Жељски је истакао да у овом тренутку не би ширио ту причу.

„Наше службе, како цивилна, тако и војна, веома су интензивно ангажоване на установљавању свих околности, а детаље на ту тему ће исказати председник Србије, након Савета за безбедност, који ће бити одржан сутра“, додао је Жељски.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here