Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовао је данас, у оквиру обележавања Дана МУП-а и Дана полиције, тактичко-техничком збору на коме су полицијски службеници приказали своје вештине, опрему и возила и дружили се са грађанима.

Стефановић је том приликом истакао да је један од кључних задатака МУП-а приближавање рада полиције грађанима, и додао да се то министарство труди да кроз свакодневни рад, патролне делатности, предавања за децу у школама и друге активности буде ближе сваком грађанину.

Према његовим речима, циљ ових активности јесте да грађани схвате да су полицајци ту због њих, да брину о њима и штите их, и да су уз свој народ у сваком тренутку.

Он је изразио захвалност припадницима Министарства који су неуморно радили у претходном периоду да би грађани били безбедни и како би се стопа криминала континуирано смањивала.

Један од наших приоритета свакако је безбедност Републике Србије и захваљујући огромном раду професионалаца из полиције данас можемо да кажемо да живимо у безбедној и стабилној држави, поручио је потпредседник Владе.

Стефановић је упутио позив грађанима да се придруже полицајцима на Калемегдану и да, уживајући у различитим садржајима, проведу леп породични дан и прославе Дан МУП-а и Дан полиције.

Током манифестације на Калемегдану грађани су имали прилику да се упознају са вештинама полицијских службеника, опремом и возилима које користе у раду, а најмлађи су уз дружење и игру са саобраћајцима научили како да безбедно пређу улицу.

Малишани су уживали у ватрогасној пени и дружењу са ватрогасцима-спасиоцима, а њихове осмехе измамила је и вештачка стена на коју су се пењали уз помоћ припадника Специјалне антитерористичке јединице, као и службени пси и коњи.

Уз едукативне програме, сликовнице и цртеже полицајци су децу учили како да се безбедно понашају, а старије суграђане посебно су занимала возила и опрема Министарства, самоходни робот за уклањање експлозивних направа, а пажњу су им привукли и полазници Центра за основну полицијску обуку који су приказали борилачке вештине.

Грађани су имали прилику да се упознају и са методама рада криминалистичке полиције, а неки су се и опробали у техникама које се користе за расветљавање кривичних дела и идентификацији починилаца, попут изазивања отисака папиларних линија и газеће површине обуће.

Полицијски службеници су кроз едукативне садржаје указали грађанима на штетност употребе дроге и алкохола, превенцију вршњачког и породичног насиља, али и како да се заштите у случају елементарних непогода.

Небом изнад Калемегдана прелетао је балон цепелин са заставама Републике Србије и Министарства унутрашњих послова.

У склопу обележавања Дана МУП-а данас је одржан и свечани дефиле чете коњаника Полицијске бригаде и полицијских оркестара Србије и Словачке Кнез Михаиловом улицом до Калемегдана.

Традиционални дефиле, који се годинама уназад одржава у склопу обележавања Дана МУП-а, изазвао је велику пажњу како најмлађих, тако и старијих суграђана, а посебан утисак оставио је наступ полицијског оркестра МУП-а Србије, али и њихових колега из иностранства.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here