Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Кошаркаши Србије победили су у последњој припремној утакмици пред почетак Светског првенства изабрани тим Француске резултатом 61:56. Изабраници селектора Ђорђевића тако на Светско првенство одлазе као једини непоражени тим током припрема.

Доста слабе прве две четвртине, тек незнатно слабије са наше стране, донеле су јако мали број поена и, уопште, благо летаргичну кошарку.

После великог одмора, међутим, све је заживело, Француска је почела да погађа за три поена, али је Србија одговорила – и то како…

Након заостатка од 12 поена „орлови” су, ношени поенима Радуљице и Јовића, стигли до потпуног преокрета и, на три минута до краја треће деонице, до највеће предности на мечу (43:40).

Међутим, много енергије је потрошено у напорима да се анулира предност противника, што је Француска искористила и, не само вратила предност (46:44), већ и моментум меча.

Последња деоница обећавала је неизвесност.

И тако је и било, али енергију два тима није испратила шутерска прецизност (посебно се то односи на слободна бацања Србије), па је после седам минута кошарке постигнуто свега 15 поена (9:6 за наш тим у овом периоду).

Француска је одморила најбоље играче у финишу, Србија, за коју нису играли Бјелица и Богдановић, је остала доследна нивоу игре који је наметнула у другом полувремену и заслужено Светско првенство почиње као једини непоражени тим у припремема.

Србија је много боље шутирала од Француске, са 52,4 одсто успешности из игре. Наш тим је имао 19 изгубљених лопти, али је и украо пет лопти више. За три поена, из десет покушаја, погодили смо три шута.

Светско првенство у Кини почиње у суботу, а први противник Србије биће селекција Анголе (9.30).

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here