Mesto za reklamu

01.08.2021.

Србија ће деветог такмичарског дана на Играма у Токију имати представнике у атлетици, боксу, стоном тенису и кошарци. 

Најбоља српска атлетичарка била је сјајна и скоком у даљ од 7 метара пласирала се у финале ОИ.

Мушки стонотениски тим почиње такмичење дуелом против Бразила, а почетак је планиран за 7.30.

Пораз храбре Нине Радовановић – Србија остала без бронзе у боксу. Српска боксерка Нина Радовановић у четвртфиналу категорија између 48 и 51 килограма изгубила је од Сијао Вен Хуанг из Кинеског Тајпеха.

Српски дан завршавају кошаркашице, које од 14.00 часова играју последњи меч у групној фази такмичења, а противник је селекција Јужне Кореје.

Кина, Јапан и САД предводе освајаче медаља на Олимпијским играма

После осмог дана на Олимпијским играма у Токију, ситуација на врху табеле освајача медаља није се мењала. Кина се изједначила по укупном броју са САД, а лидер је у категорији златних одличја. Следе Јапан, САД и Руски Олимпијски комитет. Нови Зеланд је преузео десету позицију од Немачке.

Кина је за осам дана на Олимпијским играма у Токију освојила импресивних 46 медаља. Од 46, чак 21 је златна, 13 је сребрних, а 12 бронзаних.

На другом месту на листи освајача медаља налази се домаћа селекција Јапана. Јапанци имају 30 медаља, што је 16 мање од трећепласираних САД, али су на другом месту захваљујући 17 златних одличја, што је једно више од Америке.

САД освојиле су укупно 46 медаља на овогодишњим ОИ, колико и Кина. Американци имају 16 златних, 17 сребрних и 13 бронзаних.

Четврто место припада Руском олимпијском комитету. Руски спортисти су такође освојили двоцифрен број свих медаља, па тако имају 11 златних, 15 сребрних и 11 бронзаних.

Селекција Србије нажалост је остала на квоти од четири медаље, по једној златној и сребрној и две бронзане. Србија тако заузима 28. место на листи освајача медаља.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here