Mesto za reklamu

12.03.2020.

Министарство здравља и Клинички центар Србије расписали су хитан тендер за набавку 15 респиратора како би се обезбедиле резерве тог апарата, речено је Танјугу у Министарству, уз напомену да за сада има довољно респиратора.

На основу препоруке Светске здравствене организације, радне групе Института за јавно здравље Србије „Милан Јовановић Батут“, потребно је да се покрене хитна набавка медицинске опреме – респиратора за потребе Клиничког центра Србије, као и других здравствених установа у зависности од ширења коронавируса, наводи се на сајту Министарства.

Додаје се да је неопходно да се обезбеде услови за примену мера контроле инфекција али и лечења заражених пацијената, односно, да се обезбеди потребна количина респиратора неопходна за лечење пацијената од новог коронавируса.

Рок за подношење понуда је три дана од објављивања тендера, односно до 13. марта, у преговарачком поступку учествоваће компаније „Тривакс ВВ“, „Драгер Техника“, „Медисал“, „Ивекс груп“ и „Дента БП фарм“, а цена ће бити основни критеријум за избор најбоље понуде.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here