1. 11. 2018.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је вечерас на 3. Солунском самиту да је наша земља дубоко посвећена регионалној сарадњи, додавши да нема просперитетне Србије без повезанијег и просперитетнијег региона. Премијер Србије се претходно састала са премијером Грчке Ципрасом.

Председница српске владе Брнабић је најпре истакла да Србија има два спољнополитичка циља, један је стратешки – чланство у ЕУ, а други је регионална сарадња. Она је подсетила на састанке квадрилатерале са Грчком, Румунијом и Бугарском, додавши да Србија то веома цени не само због сарадње, већ и због дељења искустава са земљама у ЕУ.

Премијерка је навела да се у оквиру регионалне сарадње највише говори о инфраструктури, енергетици и бољој повезаности, и најавила састанак квадрилатерале ­– Србије, Грчке, Румуније и Бугарске у децембру у Београду.

Најављујући говор премијерке Брнабић, модератор јој је добродошлицу пожелео на српском језику, уз поруку да су Србија и Грчка увек заједно.

Брнабић уручила Ципрасу писмо намењено премијерима 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се током дана у Солуну са премијером Грчке Алексисом Ципрасом уочи њиховог заједничког учешћа на панелу у оквиру самита где ће говорити о регионалној сарадњи и европским интеграцијама.

Почетком новембра Брнабић је на седници Владе Србије наложила да се припреме писма председницима влада свих земаља света у којима ће се указати на одлуке и понашање Приштине којима се крше сви постигнути договори, регионалне иницијативе и међународни споразуми.

Премијерка Брнабић је данас Ципрасу лично уручила то писмо, а од сутра ће бити послато и осталим председницима влада свет.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here