Mesto za reklamu
  1. 11. 2018.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић председавао је јутрос седници Бироа за координацију рада служби безбедности, чија је тема била актуелна ситуација у земљи, са посебним освртом на Косово и Метохију.

Стефановић je у изјави за Телевизију “Прва” рекао да су све службе безбедности, односно војска и полиција, добиле конкретне задатке о томе шта треба да предузму у наредном периоду.

Он је пренео да је на седници било речи о најављеном формирању војске Косова, али и заседању Интерпола, на којем би требало да се одлучује о пријему самопроглашеног Косова у ту међународну организацију.

Према његовим речима, највише забрињава најава формирања такозване војске Косова, што је у супротности са свим међународним правним документима, Резолуцијом 1244 СБ УН, али и гаранцијама које смо добијали да без Срба таква одлука неће моћи да буде донета, а гласова Срба за то нема.

Потпредседник Владе је нагласио да је задатак Србије да на озбиљан начин одговори на све изазове и спречи нестабилност и нешто што би могло да угрози безбедност не само Срба на Космету, већ и шире од тога.

Он је, говорећи о чланству Косова у Интерполу, поновио да наша земља има добре правне и политичке аргументе зашто Косово не би требало да буде члан ове међународне полицијске организације.

„Српска стварност“ / владасрбије.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here