Mesto za reklamu

29.03.2020.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић рекла је данас да је Србија успела да набави још 480 респиратора.

Како преноси Танјуг, премијерка Србије је најавила, да ако буде било потребе, биће уведене још строже мере да би се заштитило становништво.

Брнабићева је изјавила да је јутрос добила имејл да смо набавили још 480 нових респиратора и оценила да је то за Србију као суво злато.

“Држава је до сада дала сву могућу подршку, али на грађанима је да ли ћемо борбу са корона вирусом да добијемо или не”, истакла је Брнабић.

Она је рекла да је Србија у четвртој недељи и још је на ногама, али да ако буде као јуче, такав дан ћемо платити. Премијерка је упозорила да улазимо у најтежи период.

Она је рекла да од данас ради лабораторија у Батајници, а припрема се и ветеринарски институт у Краљеву, који ће радити тестове за Ковид-19 како би се раастеретио Торлак.

Навела је и да Србија по глави становника има респиратора више него много развијеније земље. Она је истакла и да су болнице добро опремљене, да има довљно тестова, као и да су повећани капацитети. Навела је и да је обебеђено преко апотека девет милиона маски за грађане.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here